Picture
26 november 2011 - "Bij iedereen liggen de beelden van de ondemocratische bomenkap van de linden aan de Antwerpse De Keyserlei (Lindelei) nog vers in het geheugen.96 gezonde bomen moesten en zouden tegen de vlakte gaan, ondanks luid protest van Antwerpse burgers en actievoerders. Voor velen hét toonbeeld dat inspraak en democratie in Antwerpen Stad niet bestaat. De betogers van het Forest Rescue Front (ondersteund door sympathisanten van Occupy Antwerp) hekelen de kaalkapbeleiden en het verwoesten van onze Belgische natuur (Zowel in steden als elders). Ook het verstoren van de wildbestanden kwam aan de beurt en de gevolgen die er zullen optreden op langere termijn door het natuurbeleid in Belgie."  DeWereldMorgen

 
Picture
22 november 2011 - ‎"Vijf actievoerders van Occupy Antwerp werden gisterenavond administratief aangehouden tijdens de zitting van de Antwerpse gemeenteraad. Eén actievoerder wilde de aandacht trekken door een blad papier op te steken tijdens de zitting en werd door de politie verwijderd als ordeverstoorder. Een tweede actievoerder die hier tegen protesteerde, werd eveneens afgevoerd. Drie andere Occupyers, die eveneens hun ongenoegen lieten blijken in de wandelgangen van 't Schoon Verdiep, werden tevens opgepakt en afgevoerd." Op het papier dat tijdens de gemeenteraad werd opgestoken stond de tekst : IK ZIE A GEIRE. antwerpsegilde.be

 
Picture
21 november 2011 - "Antwerpen werd in 2011 door de Europese jongerenraad als de derde Jongerenhoofdstad van Europa benoemd. Sinds het grandioze openingsfeest begin maart, werden honderden activiteiten georganiseerd waarin de jongeren centraal stonden als doelpubliek, maar ook als uitvoerder. Zondag werd de reeks evenementen afgesloten met een feest in Park Spoor Noord. Occupy Antwerp, die de laatste weken vaak in de belangstelling stond met de acties op Groenplaats en met de kap van de bomen op de De Keyserlei, wilde op deze dag ook niet ontbreken."  DeWereldMorgen

 
Picture
21 november 2011 - ANTWERPEN - "Zaterdag werd er in Antwerpen een vreedzame rouwoptocht gehouden ter herinnering aan de door het stadsbestuur van Antwerpen omgekapte lindebomen van de De Keyserlei.
De vredevolle rouwoptocht startte aan het Astridplein, ging over de De Keyserlei (die nu is omgedoopt tot De Lindelei) en eindigde voor het stadhuis. De dienaren van de burgervader arresteerden daar twee mensen. "
DeWereldMorgen


 
Naar goede gewoonte kwamen op zaterdag opnieuw verschillende mensen samen voor de volksvergadering van Occupy Antwerp. De gebeurtenissen van de afgelopen weken lagen nog vers in het geheugen en de locatie van deze volksvergadering lag vlakbij waar het allemaal gebeurde, de Lindelei.

Lees het verslag: Occupy Antwerp: Volksvergadering 19/11
 
Picture
De gezonde lindebomen van De Keyserlei vormden een prachtig visitekaartje van Antwerpen aan de schittterende spoorwegkathedraal. Ze mochten niet gekapt worden. Ze worden na de heraanleg wel vervangen door andere bomen. Jonge sprietjes. Het wordt 20 - 30 jaar wachten tot ze hetzelfde uitzicht hebben. De omgekapte bomen konden nog tientallen jaren mee. Een volwassen boom vangt tot 30 keer meer fijn stof op dan een jong exemplaar en ze bieden aan veel meer vogels en insecten onderdak. Officieel willen de overheden de biodiversiteit koesteren. Maar in praktijk?

Acties rond de De Keyserleibomen


Foto's: klik hier

 
Picture
"De derde Occupy Antwerp, op zaterdag 5 november 2011 verhuisde van de Groenplaats naar de 'Vogeltjesmarkt', het Theaterplein. Zo kon de harde kern van dertig actievoerders onder de enorme luifel van de Antwerpse schouwburg (KNS) droog haar plannetjes uitvoeren... en kregen ze belangstelling van de klanten van deze markt en van de marktkramers."
DeWereldMorgen (Foto's DeWereldMorgen: klik hier)


Bijdrage voor het campusradionieuws door gertfredrix: