Picture
ANTWERPEN - Een 500-tal indignados hield op de Antwerpse Groenplaats een protestactie voor een ander financieel systeem en echte democratie. Dit in navolging van de actie in Brussel en de succesvolle acties in Spanje en de protesten in de VS. Voor de actie in Antwerpen had het stadsbestuur geen toestemming gegeven. De politie was massaal aanwezig in de zijstraten, maar hield zich afzijdig.


De Occupy Antwerp-actie is geen betoging geworden zoals in Brussel, maar een concentratie van verontwaardigden met een sprekersforum voor geïnteresseerden met een boodschap.

Verschillende verontwaardigden hielden een toespraak waar vooral de graaicultuur en het hebzucht van de banken werd aangeklaagd. Ook het gebrek aan democratie en de leugens van de politici die niet geïnteresseerd zijn in het algemeen belang werden aan de kaak gesteld.

Lees meer op www.ademloos.be

 
Picture
23/10/11 "De Antwerpse 'verontwaardigden' namen vorige zaterdag de Antwerpse Groenplaats in bezit. Occupy Antwerp was een strijdbaar succes met voortdurend vijfhonderd aanwezigen en minstens duizend mensen die tussen 15 en 19 uur hun steun betuigden. Een bont gezelschap vanuit grassroots-groepen, uit de middenklasse en kleinlinks."
DeWereldMorgen

 
Door Wim Tibackx

"Ik kom net terug van #OccupyAntwerp. Ik ben wat vroeger doorgegaan, aangezien de meeste zaken wat afgelopen leken te zijn. Er waren vele interessante speeches, maar één van de redenen waarom ik er was heb ik niet gehoord. Ik heb nog wel even overwogen zelf een speech te geven, maar zo onvoorbereid voor een grote groep spreken… misschien een volgende keer. Ik wil nu echter al wel delen wat ik had willen zeggen. Hieronder heb ik dan maar een speech geschreven, misschien dat ik hem nog wel eens geef…"

Lees meer op wimtibackx.be

 
Picture
Antwerpen komt in actie! Wereldwijd neemt het protest tegen de afbraak van democratische rechten en verworven sociale voorzieningen toe. Een nieuwe generatie actievoerders neemt de openbare ruimte in bezit. Hààr pleinen en straten, niet die van de financiële maffia of medeplichtige politici. De Groenplaats wordt het forum van de Antwerpse Indignados, de verontwaardigden. 99% tegen 1%

De Indignados en verwante verontwaardigden bereiken zowel grassroots groepen, individuen als delen van de middenklasse. De totale meerderheid van de bevolking - 99% - is slachtoffer van 1% kapitalistische profiteurs. De banken staan symbool voor dit dictatoriale profitariaat. De politiek is medeplichtig.

De armoede neemt ook in Antwerpen toe. Mensenrechten worden geschonden, de vrije mening staat op de helling. Antwerpen krijgt het karakter van een rechtse, repressieve politiestad. De bevolking wordt voor schut gezet.

Na de massale mars der Indignados met 8.000 deelnemers in Brussel, verspreidt het protest zich plaatselijk in België. In het centrum van Antwerpen zal de openbare ruimte, de Groenplaats bezet worden.

Lees meer op antwerpen.indymedia.org