Op zondag 1 april 2012 nemen internationale delegaties deel aan operatie NATO GAME OVER met een geweldloze interventie in het NAVO-hoofdkwartier te Brussel.
Doe mee! Het kan op twee manieren.

1. Maak deel uit van het geweldloze interventieteam
2.Kom supporteren
Toon dat de geweldloze interventie gedragen wordt door een brede 'coalition of the willing'. Kom supporteren voor onze jongens en meisjes op het NAVO-terrein. Breng toeters, bellen en vuvuzela´s mee, zodat ze ons overal rond het NAVO-terrein kunnen horen. We nemen ook een NATO Game Over-clip op als boodschap van de Europese vredesbeweging aan de politici die ons vertegenwoordigen op de NAVO-top in Chicago.

Afspraak: op zondag 1 april kom je om 11u naar GC De Kriekelaar in Brussel (Gallaitstraat 86 in Schaarbeek zie kaartje hieronder) of je boekt een ticket op een regiobus uit jouw buurt. Ter plaatse onderschrijf je de geweldloosheidsverklaring en volg je een briefing.

Alle info op Vredesactie.be
Vredesactie op Youtube
Actie is afgelopen, klik 'read more' voor het overzicht:

 
"In Antwerpen voerden zij samen met een honderdtal zielgenoten, actie tegen de willekeur en het politiek misbruik van GAS boetes. Zij vinden het een absurditeit dat het samenkomen om te praten op een OPENBAAR plein weken op voorhand moet aangevraagd worden bij de stad.

Kunstenaars zijn erg gevoelig als het om beperking van het kritische en het vrije denken gaat. Uit die vrijheid puren zij immers hun artistieke mogelijkheden. Als burgers worden gemuilkorfd, worden ook zij als kunstenaars de ruimte ontnomen om te denken en te handelen. Het ene gaat met het andere samen. Een repressieve overheid die het vrije denken aantast, is een gevaar voor elk creatief mens en ondermijnt de democratie."
Lees meer op dewereldmorgen.be
Meer artikels:

 
"Je mening uiten in de openbare ruimte van de stad Antwerpen, het wordt een moeilijke oefening. Occupy’ers krijgen GAS-boetes omdat ze stadspleinen gebruiken voor hun bijeenkomsten. Dames die twee keer schande durven roepen omdat de lindebomen op de Keizerlei tegen de vlakte gaan, worden stante pede opgepakt. Dokters van GvhV krijgen voor een actie over het griepvaccin een GAS-boete getrakteerd. Critical Mass krijgt op zijn fietstochten supercontroles en dito boetes van de politie. En dan zwijgen we nog over 2060 rond het De Conincksplein, over wat daar gebeurt wanneer je wat te lang durft rondhangen of wanneer je er, hoe erg, in het openbaar een biertje durft drinken."

Lees meer op antwerpen.indymedia.org
 
"Antwerpen gebruikt de zogeheten GAS-boetes, in het leven geroepen om overlast als hondenpoep en geluidsoverlast te bestrijden, als repressief politiek instrument. Alles heet tegenwoordig overlast. ‘t Stad is helemaal verzuurd. Occupy Antwerp voelt zich beknot in haar vrijheid van vergaderen en meningsuiting."

Lees meer op dewereldmorgen.be
 
"Het regent GAS-boetes in Antwerpen, voornamelijk tegen activisten. GAS-boetes als politiek misbruikmiddel dus om mondige burgers het zwijgen (trachten) op te leggen. Aangezien niet iedereen blijkbaar weet hoe zo'n GAS-boetes worden afgehandeld, hier dus een overzichtje."

Lees meer op dewereldmorgen.be/blogs/anja-hermans